Blomdesign

Det här projektarbetet börjar dra sig mot sitt slut faktiskt, sorligt men sant! Har jobbat med rapporten hela dan idag så nu är den alldeles strax klar, det känns skönt i allafall!




Nu har jag pillat med en liten design (: Började med att lägga ett lager Mavalas 002 Basecoat. Därefter på med två lager av Depend nr. 222 från vårkollektionen.  När det hade torkat la jag först en rosa prick med ett gammalt ljusrosa lack från H&M, och fem prickar runt med ett ljust pastellgrönt lack från Sure Promise. Sen "drog"jag ut de gröna prickarna lite med en tandpetare , och målade en liten slingrade själk med en tunn pensel. Och slutligen på med Mavadry. Voila!

Recention; Gelkit

Såhär blev resultatet av gårdagens arbete;
Helt okej ändå! Absolut inget proffsarbete men vad ska man förvänta sig av först gången då ;) Det fanns både "genomskinnliga" och vita tippar att välja mellan, jag valde de genomskinnliga för jag vill ha ett mer naturligt resultat. Det tog nästan 3 timmar att göra dess naglar, vilket är ett litet pill. Lite uttråkad blev man i slutet men jag antar att man får räkna med det. Det går bra och måla nagellack på naglarna, så länge man tar bort det med en acetonfri remover :) ska bara införskaffa mig en ny sådan innan jag börjar leka ;)
Sammanfattning;
+
Billigt (159 kr)
Smidigt att kunna göra det hemma, utan någon UVlampa.
Blir relativt bra ändå om man är noggrann.
-
Det tar lång tid...
Jag sprayade nog för nära med aktivatorn för ytan blev lite "bubblig". Men man får fila och polera bort det.
Och än så länge sitter dom ju på ;) Men jag håller er uppdaterad om hur bra dessa naglar egentligen håller! :)
XOXO

Dagens inköp

Är idag ett Gelekit och ett pastellila lack (nr. 222) från Depend rikare! Nu ska jag sätta igång med att fixa ett par gelenaglar på mig själv, hörs om några timmar igen för resultat :D

Design; Fruitnails

Blir mycket bloggande idag, är på det humöret ;)
Har suttit och gjort en liten söt design på mitt övningsfinger nu, som ser ut såhär:
Jordgubb och melonnaglar! La först grönt, sen rosa, sen grönt glitter på tippen. Sen klistrade jag dit tunnt skurna fimos i form av en jordgubb och melonskivor, och fäste med lite Mavadry :)

Ducknails

Har ni missat 2011's nya nageltrend - Duck Nails? Isåfall, såhär ser det ut! Naglar som blir bredare och bredare ut i tipparna, ser ut som "ankfötter" ungefär. Vad säger ni? Hiss eller diss? Själv skulle jag inte kunna tänka mig att bära det här, ser lite konstigt ut tycker jag. Menmen, trender är ju trender... ;)

XOXO

Pasteller!

Pastellerna går aldrig ur, right? ;) Lika poppis vår till vår! Om du inte kan bestämma dig vilken färg du ska ha på dina naglar, måla en i varje färg. Supertrendigt och gulligt ! :)
Bilder tagna här och här ifrån.

XOXO

Tips!

Hej! Tänkte dela med mig av några små nageltips jag har "samlat på mig" :)

1. Tunna och sköra naglar, precis som jag? Viktigt att tänka på är kost, gener, sjukdomar, medicinering, dieter och annan livsstil påverkar dina naglar. En allsidig kost, motion, sömn, ja en allmänt sund livsstil gör att dina naglar i allmänhet mår bättre. Men vill du hjälpa dina naglar på traven och stärka dem, investera i en nagelolja och stärkande nagellack. Det finns många olika märken och prisklasser att välja på ute i affärerna! Applicera och massera nagelbandsoljan vid nagelroten, där tillväxten startar, och det stärkande nagellacket appliceras över hela nageln.
Mirakelkit, Depend, ca. 159 kr på t.ex Kicks eller Åhlens.


2. Jobbigt att vänta på att nagellacket ska torka? Visst är det irriterande när de inte riktigt är färdigtorkade och man råkar stöta i något , så är allt förstört! Jag har tre tips!
  • Doppa naglarna i kallt vatten, eller håll de under kranen en stund! Det kalla vattnet verkar "stelnande" och gör att nagellacket torkar snabbare.
  • Blås på naglarna med hårfönen! :)
  • Idag finns det olika snabbtorkande nagellack ute på marknaden. Dessa härdar nagellacket och gör att de torkar på nolltid. Efter att ha applicerat ditt vanliga nagellack, applicera direkt ett tunnt lager snabbtorkande lack över. Jag använder mig av Mavalas Mavadry, en produkt som verligen håller vad den lovar! Nagellacket torkar supersnabbt och den förbättrar även hållbarheten.
    Mavadry, ca 99 kronor.

3. Visste du att man aldrig ska skaka nagellacksflaskan? Det skapar luftbubblor i nagellacket. Istället ska du rulla flaskan mellan handflatorna och "värma upp" nagellacket, vilket gör att det flyter bättre.
4. Att ha mera runda, eller raka, fyrkantiga naglar är en smaksak. Men visste du att du inte ska runda av din nagel för mycket? Då förstör du nagelns naturliga fiber i kanten, och gör att naglarna lättare går av.
Hoppas ni har lärt er något nytt! :)

XOXO

Dagens naglar!

Ser ut såhär!;
Jag har limmt på, klippt och filat till tippr. De fick sig sen ett ljusrosa tunnt lack som bas, sen målade jag tipparna i guld, lite "slarvigt" bara så det liksom nästan ser ut att man bara "doppat dom". Sen fick de ett lager glitter på, och ringfingret målade jag lite korsett-inspirerat.

Ruffian

Har gjort ett par sk. "Ruffain nails"! Ruffiannails kan man nästan förklara som en ... bakvänd fransk manikyr. Man målar först ett lager ljusare nagellack, sen ett lager mörkare efteråt, men lämnar den lilla "halvmånen" nedtill. Populära färger verkar vara guld/svart, vilket jag har provat!
Använde mig av skyddande underlack osv ifrån min manikyrlåda, sen svart och guldigt nagellack ifrån mina egna, och Isadoras "Matte Top Coat" för en matt finish.
Här kommer en lite tutorial för ser som vill kika :) :
Puss!

MUMS

Åh sånna gosiga naglar. Strösselnaglar eller vad man ska säga, skittufft! Lånad bild.

RSS 2.0